Esztergomi Futóművek

Arany Futómű díj

2012 őszén az egyesület vezetősége úgy döntött, minden év végén elismerésben részesíti legszorgalmasabb tagjait, "profi" és "amatőr" kategóriában.
A profi kategóriában azok kerülnek értékelésre, akik országos versenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el, ezzel az egyesület ismertségét és jó hírnevét növelik.
Amatőr kategóriában pedig azon "hétköznapi hősök" teljesítményét vesszük figyelembe, akik kiemelkedő fejlődést mutattak, ill. a körülményeikhez / lehetőségeikhez mérten kiemelkedő eredményt értek el sok-sok lefutott kilométerrel, kitartással, szorgalommal, vagy aktív közösségi élettel.

Az első pár év tapasztalatai alapján, 2015 decemberében az egyesület elnöksége a következőképpen változtatta meg a díj kiírásának szabályait:

- a díjat maximum 3-szor lehet elnyerni
- megszűnik a kategóriák elnevezése
2016-tól az alábi szempontok alapján lehet javaslatot tenni:
  • versenyeredmények és/vagy
  • önmagához képest legtöbbet fejlődő egyesületi tag és/vagy
  • közösségi munka
a díj
  • oklevél
  • pici cipő-plakett
  • galléros, fehér színű egyesületi póló (jobb oldalán piros hímzéssel a logónk, bal oldalon arany hímzéssel Arany Futómű és évszám)
az oklevél szövege, díjazottak
Az amatőr futók hétköznapi hősök, akik életében a tanulás, a munka, a család és az egyéb tennivalók mellett fontos helyet kapott a futás, ami nem egyszerűen sport, hanem életforma, és amely amellett, hogy edzi a testet, megerősíti a pozitív emberi értékeket.
Az amatőr futók saját maguknak köszönhetően tudják, hogy a szótár az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát. Példás akaraterejük és kitartásuk révén tudatában vannak annak is, hogy teljesítőképességük határa sokkal messzebb van annál, mint amit valaha is gondoltak magukról, ezért képesek nagy dolgokat teremteni maguk és közösségük örömére, legyen szó akár apró sikerekről, akár hatalmas győzelmekről.
Ezen erények alapján az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület
Arany Futómű-díjat adományoz

2016Maráz Zsuzsanna, Lakatosné Varga Mária és Érdy Gábor
év
profi kategória
amatőr kategória

2015Maráz ZsuzsannaNyirati Rita
Garai Zoltán
2014Engelbrecht ZoltánGábor Éva
2013Maráz ZsuzsannaHavasi Ágnes
2012Göbölös-Szabó Julianna
Papp Bálint
Kalmár Károly